Odnaucenie od klobucika

Tatiana    24.12.2020, 14:49

Dobrý večer. Potrebovala by som poradiť ako odnaucit môjho skoro 9 tyzdnoveho synčeka od klobucika. Ten mi dali hneď po pôrode nakoľko mi bolo povedané ze m malé bradavky. Kebyže vtedy viem ze znižuje tvorbu mlieka určite by som ho odmietla to som si však zistila až teraz pretože malý začal byť nespokojný na prsníku a plače. Skúšala som mu dávať aj prst a potom bradavku ale prst pekne cucia celý a bradavku úplne odmieta nechce ju vôbec do úst aj ručičky si pekne cucia len bradavku vôbec nie. Dá sa tu ešte nejako zasiahnuť aby opäť začal sať aj bradavku? Po návrate z pôrodnice som ho kojila len na bradavke ale potom som ich mala veľmi bolestivé a musela som použiť klobúčik avšak teraz môj syn odmieta úplne bradavku a chce papať len s klobucikom. Uz som zúfalá a veľmi si prajem stále dojčiť co najdlhšie. Ak je nejaká možnosť ho to odnaucit budem veľmi vďačná za každú radu. Ďakujem krasne

Milá Tatiana,

v situácii, ktorú popisujete a ktorú ste popísali aj v tejto otázke v našej poradni dojčenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=9176

je kľúčové stretnúť sa osobne s laktačnou poradkyňou. Preto sa, prosím, obráťte osobne na laktačnú poradkyňu, ktorá sa vám môže teraz venovať v Banskej Bystrici a čaká na váš telefonát:

Ing. Petra Drahorádová

+420774039565, petra.drahoradova@seznam.cz

Spoločne urobíte kroky pre to, aby sa bábätko začalo prisávať na prsník a aby pri prisávaní nepoškodzovalo bradavky a nespôsobovalo bolesť. Pri zvyšovaní tvorby mlieka vám odporučí tieto bylinky:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

v uvedenom odkaze nájdete aj dávkovanie. Je však dôležité pochopiť, že samotné bylinky nepomôžu zlepšiť dojčenie, pretože samotné zvýšenie tvorby mlieka neodstráni príčinu, pre ktorú tvorba mlieka klesala: je dôležité urobiť kroky pre to, aby sa bábätko začalo prisávať k prsníku, aby bolo dojčenie bezbolestné a aby bábätko získavalo na prsníku dostatočný tok mlieka. Odporúčame vám preto skontaktovať sa s laktačnou poradkyňou osobne a s ňou konzultovať ďalšie kroky tak, ako sme uviedli v prvej odpovedi na vašu otázku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odnaucenie od klobucika