Zaspava pro dojceni

Tana    30.01.2013, 00:03

Dobry den, mam 6 tyzdnove dievcatko, narodila sa na termin, prve dva dni sa krasne prisala k prsniku, kakala, pisala, aj ked ma strasne boleli bradavky, nakolko stale chcela papat, ale az na druhy den poobede som dostala mliecko. Ked uz konecne som mala dost mlieka, tak som skusala ju krmit, ale akosik chcela stale spat. Bol to boj. Na piaty den konecne zacala papkat. Ked mala 3 tyzdne, 2 tyzdne jedla ukazkovo, aj pekne priberala, potom sa zacala jedovat pri kazdom kojeni,kopala nozickami, odtahovala sa od prsnika, najma pred kakanim, bol to opat boj. Potom ochorela, sopliky, kasel, kychanie, ziadne teploty.Odsavali sme ju a az potom som prikladala. Vtedy sa uplne vsetko zmenilo a zacala stale pri kojeni zaspavat, cize papa velmi kratky cas, v noci 3 min, cez den 5-8 minut, snazim sa ju prikladat ako je mozne, ale bezuspesne. ked saje, casto sa zakuckava, prestane a potom opat aj ked uz nemam vypudzovadzi reflex. Ak cez den pije , zvycajne bez prestavok, v jednom kuse, cca 5 minut. Stale zaspava.Nemyslim ze je to v technike, mam odkojeneho syna 8 mes. som kojila. V byte mame 19 stupnov, takze teplom to nebude. Ked zaspava snazim sa ju hladkat, steklit, chladit vatovym tamponikom, skusam vsetko co sa da. Pred 3 tyzdnami mala 3800 g, teraz je to 4250 g, priberali sme 250 g za tyzden, teraz je to vyrazne menej. Zdravotne je v poriadku, boli sme v nemocnici, krv v poriadku, moc v poriadku, farba pleti a fontanela v poriadku. Mame 5dni aby sme sa dali dokopy, inak pojdeme naspat do nemocnice. Som z toho zufala, velmi tazko zvladam pobyt v nemocnici, cize to nam este viac uskodi ako pomoze. Mlecka uz mam menej, dcerka mi samozrejme mliecko nevysaje cele, zvycajne ich mam skoro plne, len teraz viditelne uz ubudlo,snazim sa odsavat, ale ziadna slava to nie je. Mam strach, ze stratim mliecko. Cikat cika, nema ich ale nejak moc nacikane, kaka raz za den -poriadne, zvycajne vecer, pretoze cez den je ju lahsie budit, tak je to troska lepsie, po noci ma zvycane suchu plienku, naposledy menena priblizne o 12stej v noci. Niekedy ma stolicu ako pena, farba je ale taka aka ma byt. Moč nie je nikdy tmavy. Dudliky nepouzivame, odmieta ich. Flasky tiez neskusam. Prosim poradte mi co mam robit, som uz dost vystresovana z toho, akosik som vsetko vyskusala co sa da, ale bezvysledne. Nemyslim si, ze jej to staci, nie je spokojna, ak je hore, zvycajne place. Utisim ju prsnikom, trosku vypije mliecka, zaspi. Bradavky ma nebolia. Sme z toho zufali. Vopred Vam dakujem za odpoved. Tana

Milá Táňa,

z popisu vašej situácie nie je možné urobiť jednoznačný záver prostredníctvom internetu. Skontaktujte sa prosím s poradkyňou pri dojčení, s ktorou vyhodnotíte dojčenie v osobnom kontakte

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Okrem toho si pozrite tieto dva dokumenty, ktoré vám pomôžu pri zvyšovaní tvorby mlieka, pretože z toho, čo píšete, je pravdepodobne potrebné zvýšenie tvorby mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Začnite užívať prostriedky, ktoré vám pomôžu zvýšiť tvorbu mlieka popísané v bode 7. v dokumente z druhého odkazu (Protokol na zvýšenie prísunu materského mlieka).

Okrem toho môžete urobiť tieto kroky:

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/
Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zaspava pro dojceni