Vhodná antikoncepcia pri 3-mesačnom bábätku a menštruácii

Janulka    30.01.2013, 16:53

Dobrý deň, mám 3-mesačné dieťa, ktoré je výlučne dojčené, napriek tomu som dostala po šestonedelí prvú menštruáciu. Nemám záujem užívať hormonálnu antikonceciu, kondóm nevyhovuje. Chcem spoľahlivú a diskrétnu ochranu. Prosím poraďte, aká forma antikoncepcie je pre mňa najvhodnejšia. Ďakujem

Milá Janulka,

hormonálna antikoncepcia (v tabletkách alebo podávaná inou formou, ako aj tá, ktorá sa nachádza v niektorých vnútromaternicových telieskach a krúžkoch) nie je pri dojčení vhodná, pretože môže pri niektorých ženách spôsobiť pokles tvorby mlieka.

Odporúčanie týkajúce sa toho, aký spôsob antikoncepcie zvoliť, nie je v našej kompetencii, ale môžete sa obrátiť na odborníkov alebo organizácie, ktoré sa touto problematikou zaoberajú, pretože všetko závisí od toho, čo je pre vás reálne a akceptovateľné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vhodná antikoncepcia pri 3-mesačnom bábätku a menštruácii