Zavádzanie príkrmov

Eliška    02.02.2013, 09:47

pekný deň, môj syn má 3,5 mesiaca a je plne dojčený. ja mám laktózovú intoleranciu. váha pri narodení 2920, teraz v 3 mesiacoch mal 5620. ked mal asi 2 mesiace 2 týždne mal viackrat denne zelenú stolicu alebo vodnatú stolicu s primesou hlienov. potom som mu začala davať inphant dophilus a stolica sa znova upravila a bola ako praženica. teraz je chorý a zas má zelenú stolicu. myslim si, že vtedy v 2 mesiacoch mu vadila flora rastlinne maslo, lebo odkedy som ju vynechala je všetko ok a teraz berie antibiotika a lieky na kašel, tak si myslim, že to ma od toho. doktorka si však mysli, že je to zapričinene laktozovou intoleranciou a preto mi kázala, aby som akonahle dovrši 4. mesiac začala dávať príkrmy - zeleninu s umelým bezlaktózovým mliekom, aby sa mu odlahčilo trávenie. ja mám však pocit, že je to priskoro a uplne mi je proti srsti davať mu do toho príkrmu umele bezlaktózové mlieko, ked s kojením nemáme žiadny problém. za odpoved dakujem.

Milá Eliška,

toto, čo popisujete, nie je dôvod na to, aby ste svojmu synčekovi dávali bezlaktózové mlieko. Podávanie bezlaktózového mlieka prináša mnohé riziká, nielen bežné riziká, ktoré so sebou nesie podávanie bežného umelého mlieka.

Obraz stolice sa mohol zmeniť špeciálne pri užívaní antibiotík, ale toto sa zase zmení naspäť, ak budete naďalej dojčiť.

Ak je všetko ostatné s dojčením v poriadku, toto nie je indikácia ani na zavádzanie príkmov, zeleniny a pod.

Prečítajte si aj tieto odpovede, ktoré sa zaoberajú témou laktózovej intolerancie, aby ste získali podrobnejšie vysvetlenie celej situácie:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=427

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=200



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zavádzanie príkrmov