Nepostacujuce mliecko

Kristina    03.02.2013, 19:40

Dobry den, sedemmesacnu dcerku stale kojim. Zacali sme pred mesiacom s prikrmami. Prve dni pekne papala, niekedy par lyziciek, niekedy asi tak polovicnu davku. Kojena je stale na poziadanie, stale priblizne rovnako casto - cca kazde 2-3 hodinky. Posledne 4 dni ale pevnu stravu odmieta, nespapa ani lyzicku, ani z toho co jej chutilo. Sucasne sa zacala spravat tak, ze vrci, az ruci, je nepokojna aj pred kojenim aj po nom. Moze to byt sposobene tym, ze je hladna a mliecko jej nestaci? Ziadne zmeny v stravovani u mna nenastali, jedine do caju som si zacala pridavat med. Dakujem za odpoved

Milá Kristína,

je veľmi ťažko cez internet povedať, čo sa deje.

Ano, jedna možnosť je zníženie tvorby mlieka a následná nespokojnosť dcérky, ale túto teoriu by bolo treba overiť pozorovaním dojčenia, takže ak máte tú možnosť, poproste poradkyňu pri dojčení, aby sa na dojčenie pozrela, prípadne si porovnajte pitie dcérky s týmito videami:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Nie je pravdeppodobné, že by jej správanie súviselo s tým, že si dávate med.

Existujú aj viaceré ďalšie možnosti, ktoré by vysvetlili správanie vašej dcérky, ale cez internet toto nie je možné posúdiť (choroba, zuby, atď.).

Ak si myslíte, že správanie dcérky súvisí s dojčením, prečítajte si tento dokument:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Čo sa týka jedla, skúste jej ponúkať jedlo z vášho taniera alebo pozorujte, aké jedlo, ktoré vy jete, ju zaujíma a nechajte ju ochutnávať to, na čo má chuť.

Ohľadne príkrmov si prečítajte túto našu predchádzajúcu odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=111



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nepostacujuce mliecko