Znovunadobudnutie materskeho mlieka

Silvia    05.02.2013, 18:34

Dobry deň. Mám 2-mesacne dieta a kojim ho, ale raz denne ho aj prikrmujem. Chcela by som sa opytat ako mozem nadobudnut znova dost materskeho mlieka. Moj problem so stratou mlieka zacal ked som zacala mat hnacky. Od nejakeho 5 dna od zaciatku hnaciek musi syna aj dokrmovat zial. chcem podotknut, ze moj problem z hnackami stale pretrvava a je to uz skoro mesiac. Podla lekara mam vsetky vysetrenia dobre a viac uz spravit nemoze kedze dojcim. Beriem smectu, ale ta asi nema želanýb účinok. Dakujem za odpoved

Milá Silvia,

potrebovali by ste sa stretnúť s poradkyňou pri dojčení

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

ktorá by vám ukázala, ako dokrmovať iným spôsobom než fľaškou. Ak je dokrmovanie potrebné, najlepší spôsob, ako synčeka dokrmovať je priamo na prsníku laktačnou pomôckou - používa si pritom cievka CN-01, ktorú je možné zakúpiť v zdravotných potrebách. Prečítajte si tento dokument o tom, ako laktačnú pomôcku používať:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

Prestať používať fľašku je veľmi dôležitý krok k tomu, aby ste synčeka mohli výlučne dojčiť.
Okrem toho bude pravdepodobne potrebné zvýšiť tvorbu materského mlieka, prečítajte si bod 7 tohto protokolu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

Avšak v situácii, o ktorej píšete, sú dôležité aj mnohé ďalšie kroky:

V prvom rade potrebujete zabezpečiť správne prisatie synčeka a správnu polohu pri dojčení - toto je kľúčové: Prečítajte si tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/
Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

To, či je bábätko napapané, zistíte podľa našich videí - pozrite si ich spolu s prečítaním nášho popisu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Tieto videá porovnajte s pitím svojho synčeka, ale omnoho lepšie by bolo, keby vám pitie naučila vyhodnotiť poradkyňa pri dojčení.

Čo sa týka vášho problému s hnačkami, skutočnosť, že dojčíte nemení nič na tom, že váš lekár môže urobiť všetky vyšetrenia, ktoré potrebuje vykonať pre stanovenie diagnózy a ktoré by odporúčal vykonať pri inom dospelom človeku. V prípade, že by ste potrebovali užívať aj iné lieky než len Smectu, je dobré vedieť, že je možné vybrať lieky, ktoré je možné užívať počas dojčenia. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Znovunadobudnutie materskeho mlieka