SK / CZ / UA / RU

Musim ukoncit dojcenie???

Otázka

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Mam rocneho synceka, ktory je popri prikrmoch este dojceny a to najma vtedy ked ho ukladam spat, co je dvakrat za den, lebo inak mi nezaspi. Tak sme nauceni lebo syncek je od narodenia dojceny na poziadanie takze zaspava iba na prsniku. V noci sa mi budi, niekedy kazdu hodinu, inokedy kazde dve, stale inak. Na poslednej gynekologickej prehliadke mi zistili virus HPV, ktory vyvolava rakovinu krcka maternice. Lekar mi odporucil tabletky Indonal ale v lekarni mi pani povedala ze nie su vhodne pre tehotne a dojciace zeny, tak je to tam napisane. Lekar sa ma opytal ze ci este nechcem prestat dojcit lebo ze maly uz ma rok a vraj uz staci. Nie som toho isteho nazoru tak vas prosim o radu. Musim ukoncit dojcenie ked mam brat tie tabletky? Ked budem musiet prestat s dojcenim tak Vas prosim o radu ako uspavat maleho inak ako na prsniku? Nie som zastankynou toho, ze ho necham v postielke vyplakat, ved on sa unavi a zaspi, to urcite nie. Dakujem za pomoc.

Nika | 05.02.2013, 18:32

Odpoveď

Milá Nika,

neexistuje absolútne žiaden dôvod, pre ktorý by ste pri užívaní Indonalu mali prestať dojčiť. Ani jeden. Môžete absolútne bez obáv pokračovať v dojčení a zároveň Indonal brať.

Zdá sa, že tí, ktorí vám odstavenie radili tak, robili len preto, že si povedali, že vaše dieťatko už je veľké a že toto je skvelá príležitosť na odstavenie. Nie je. Vaše dieťatko dojčenie potrebuje a vy sama to spomínate. Je dôležité nielen z výživového hľadiska, ale aj z hľadiska psychického a tiež vzhľadom na zaspávanie a spanie. Nedajte sa na ukončenie dojčenia presvedčiť len preto, že ostatní si myslia, že už ste dojčili dosť.

Prečítajte si aj tento náš článok:

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/ako-dlho-ma-byt-dieta-dojcene.pdf

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri