Musim ukoncit dojcenie???

Nika    05.02.2013, 18:32

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Mam rocneho synceka, ktory je popri prikrmoch este dojceny a to najma vtedy ked ho ukladam spat, co je dvakrat za den, lebo inak mi nezaspi. Tak sme nauceni lebo syncek je od narodenia dojceny na poziadanie takze zaspava iba na prsniku. V noci sa mi budi, niekedy kazdu hodinu, inokedy kazde dve, stale inak. Na poslednej gynekologickej prehliadke mi zistili virus HPV, ktory vyvolava rakovinu krcka maternice. Lekar mi odporucil tabletky Indonal ale v lekarni mi pani povedala ze nie su vhodne pre tehotne a dojciace zeny, tak je to tam napisane. Lekar sa ma opytal ze ci este nechcem prestat dojcit lebo ze maly uz ma rok a vraj uz staci. Nie som toho isteho nazoru tak vas prosim o radu. Musim ukoncit dojcenie ked mam brat tie tabletky? Ked budem musiet prestat s dojcenim tak Vas prosim o radu ako uspavat maleho inak ako na prsniku? Nie som zastankynou toho, ze ho necham v postielke vyplakat, ved on sa unavi a zaspi, to urcite nie. Dakujem za pomoc.

Milá Nika,

neexistuje absolútne žiaden dôvod, pre ktorý by ste pri užívaní Indonalu mali prestať dojčiť. Ani jeden. Môžete absolútne bez obáv pokračovať v dojčení a zároveň Indonal brať.

Zdá sa, že tí, ktorí vám odstavenie radili tak, robili len preto, že si povedali, že vaše dieťatko už je veľké a že toto je skvelá príležitosť na odstavenie. Nie je. Vaše dieťatko dojčenie potrebuje a vy sama to spomínate. Je dôležité nielen z výživového hľadiska, ale aj z hľadiska psychického a tiež vzhľadom na zaspávanie a spanie. Nedajte sa na ukončenie dojčenia presvedčiť len preto, že ostatní si myslia, že už ste dojčili dosť.

Prečítajte si aj tento náš článok:

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/ako-dlho-ma-byt-dieta-dojcene.pdf



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Musim ukoncit dojcenie???