VARIVENOL- vyzivovy doplnok pre zily na nohach

Andrea    05.02.2013, 18:21

dobry den vcera som bola operovana na krcove zily v celkovej anesteze. dojcim 10 mesacneho synceka. operacia bola lahsia, nevyzadovala dlhsiu hospitalizaciu v nemocnici iba 3hod lezat na pozorovani v nemocnici. vcera vecer a dnes cely den som dojcila svojho synceka na poziadanie ako sme zvyknuti. aj vcera aj dnes ihned po takmer kazdom dojceni malinky vracal. dnes druhu polku dna je dost nekludny a vecer sa odmietal dojcit na zaspatie. taktiez mi predpisali tabletky varivenol, ktore som dnes doobeda uzila prvy krat - vcera po operacii mi bola podana inekcia proti zrazaniu krvi. tabletky varivenol obsahuju pomocne latky: mikronizovany a cisteny diasmin a hesperidin, escin a horcik. prosim vas napiste mi ci sa mozu tieto tabletky uzivat pri dojceni. neviem ci to zvracanie je nahoda a ma prave malinky pokazeny zaludok, ci mu ide novy zubok. pisete ze anesteza, lieky proti bolesti, ci ATB by nemali skodit. dakujem krasne dopredu za odpoved.

Milá Andrea,

Varivenol môžete popri dojčení brať a zároveň ďalej dojčiť. Vracanie synčeka je nezávislé od dojčenia, nesúvisí s vašou operáciou ani liekmi či narkózou. Je iba časová zhoda okolností.

Na druhej strane je možné, že synček reaguje na odlúčenie od váš tým, že sa odmieta dojčiť na zaspatie, prípadne preto, že je chorý. Skúste mu dopriať čas a veľa kontaktu. Zaistite tiež to, že synček na prsníku dostatočne pije a že sa tvorba mlieka neznížili, čo však aj ste boli od synčeka len krátko boli preč, nie je pravdepodobné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > VARIVENOL- vyzivovy doplnok pre zily na nohach