Doplnenie vitaminov

Dominika    07.02.2013, 12:15

Dobrý deň prajem.chcela by som sa spýtať,ci v prípade,ze by som ja brala nejaké vitamíny ,napr C sezóne,ci by prestupovali do mlieka a v akých mnozstvach asi.v stopovych alebo v takých,ktoré môžu mat aj dostacujuci pozitívny účinok na dcéru.ma 11mesiacov a kojime sa na požiadanie cez deň medzi jedlami a v noci 3-4krat.dakujem za odpoved

Milá Dominka,

väčšina zložiek materského mlieka je relatívne stála a málo ovplyvniteľná stravou mamičky, niektoré prvky je možné ovplyvniť a vitamín C môže byť jeden príklad. Všeobecné pravidlo, ktoré za bežných okolností platí, je, že ideálne je získavať potrebné látky zo stravy v jej najprirodzenejšom stave - to platí aj pre váš príjem vitamínu C či iných zložiek potravy. Ak nemáte nejaký ďalší špecifický dôvod, pre ktorý potrebujete urobiť niečo iné, tak sa v prvom rade sústreďte na úpravu stravy. A keďže má vaša dcérka 11 mesiacov, tak takisto pre ňu môžete pripravovať rovnakú stravu ako pre seba tak, aby obsahovala potrebné látky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Doplnenie vitaminov