Zaspavanie na prsniku 1-rocneho dietata

Zuzana    07.02.2013, 12:33

Dobry den, v prvom rade by som Vam rada podakovala za Vasu predoslu odpoved- velmi mi pomohla. Chcela bu som Vas opat poziadt o pomoc ohladom zaspavania mojho 14 mesacneho synceka. Je stale kojeny, a chcela by som pochopit preco pocas obedneho spanku, ked zaspi na prsniku, je velmi tazke mu ho zobrat bez toho aby sa nezobudil. Aj ked tvrdo zaspinka a potom mu ho zoberiem, vzdy sa do par minut preberie, a chce ho naspat. Cim dlhsie ma prsnik, tym dlhsie spinka. V noci to nerobi, nakojim ho tesne pred spanim a zaspinka uz bez neho. Taktiez pocas nocnych kojeni sa napapa a potom sam prsnik sam pusti a spinka. Len cez obed ho ma akoby miesto dudla. Vopred pekne dakujem za radu.

Milá Zuzana,

počas poobedného spánku sa takto správajú mnohé deti. Pravdepodobné vysvetlenie je, že napriek tomu, že sa zdá, že spia, asi nespia dostatočne hlbokým spánkom, a preto sa ľahko prebudia.

Otázka je, či to potrebujete riešiť. Ak nie, tak si k nemu ľahnite a poobede spite s ním. Ak potrebjete niečo robiť, dajte si ho do nejakého nosiča, aby mal k prsníku prístup a aby mohol spať. V nosičoch niekedy spia deti dlhšie a hlbšie.

Ak by ste to potrebovali riešiť, skúste začať synčeka pri spaní pozorovať, existujú okamihy, keď spí hlbšie, a kedy sa niekedy dá prsník vytiahnut a vy môžete odísť, hoci je možné, že sa po nejakej dobe znovu prebudí a bude potrebovať, aby ste ho uspali. Ale možno získate aspoň nejaký čas.

Nebojte sa, toto nebude trvať večne. Deti a ich schopnosť zaspávať a spať sa mení s vekom. Niektoré prestanú pomerne rýchlo poobede spávať, iné, ktoré spia sa postupne naučia zaspať aj samy a zostanú samy spať. Toto sa udeje bez ohľadu na to, či niečo spravíte alebo nie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zaspavanie na prsniku 1-rocneho dietata