Odstriekanie mlieka

Viki    09.02.2013, 20:12

Dobrý deň prajem, chcela by som sa spýtať či dlhodobým odstriekavaním mlieka môže mať neaké zdravotné problémy? Syna som si prestala prikladať po troch mesiacoch na prsník, nakoľko bol veľmi plačkavý, nikdy som nevedela či bol dostatočne napapaný a keď som mu ponúkla umelé mlieko stále ho vypil a na prsníku plakal. Tak som si začala odstrriekavať prsníky, nakoľko mlieka som mala dosť. Robím to už 6 mesiacov a nerada by som sa toho vzdala. Robím si aj do mrazničky zásoby, aj kašičky kupujem také kde sa pridáva mlieko, varím z mlieka krupicovú kašu a pod. Len ma trocha znepokojuje to, či z dlhodobého ručného odsávania mlieka (nakoľko mi ručné odstávanie vyhovuje najviac) nemôžem mať nejaké zdravotné problémy. Ďakujem za odpoveď!

Milá Viki,

ručné odstriekavanie mlieka vyhovuje mnohým matkám, ktoré odstriekavajú. Nemusíte sa obávať, môžete ručne odstriekavať tak, dlho, ako vám to vyhovuje. Vaše pravdepodobné obavy sa týkajú prsníka a či to preň nie je problém - nie, nie je.

Okrem toho, špeciálne, ak máte mlieka dostatok, môžete zvážiť, že by ste skúsili bábätku ponúknuť aj prsník. Je možné, že by vás prekvapilo, že sa bude mať záujem prisať a vy by ste mali menej práce. Mnohé deti sa prisajú aj v tomto veku, obzvlášť, ak majú nejakú dobu prístup k prsníku alebo ak to vyskúšate, keď sa prebúdzajú alebo zaspávajú.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odstriekanie mlieka