Betahistin Actavis 24 mg

Katarína    08.10.2021, 16:20

Dobrý deň, dcéra 24 mesiacov, dojčená na požiadanie. Lekár mi predpísal na závrate spojené s vnútorným uchom liek Betahistin Actavis 24 mg, dávkovanie 3x1tab. počas 3 mesiacov. V príbalovom letáku je uvedené, že liek sa môže užívať počas dojčenia po zvážení prínosu liečby a potenciálneho rizika pre dieťa. V poradni ale uvádzate, že tento liek nie je práve ideálny počas dojčenia a že je lepšie ho nahradiť iným. Nakoľko mám liek užívať dlhodobo, zvažujem riziká spojené s dojčením. Vedeli by ste mi prosím poradiť? Ďakujem pekne.

Milá Katarína,

ak je tento liek vaša jediná možnosť, tak ho užívajte a pokračujte v dojčení a to aj v prípade dlhodobého užívania. Nezvažujte ukončenie dojčenia alebo to, že by ste dojčili kratšiu dobu, než ste zamýšľali, ak by ste mali tento liek užívať dlhodobo. Avšak, ak by ste mali tú možnosť, z hľadiska dojčenia existujú lepšie varianty tohto lieku, ktoré by ste popri dojčení mohli užívať, a síce: dimenhydrinát alebo difenhydramín.

Ak by ste potrebovali pomoc, môžeme vám odporučiť lekára ORL, ktorý rozumie dojčeniu aj liečbe vašej poruchy a dokázal by vám pomôcť tak, aby ste mohli pokračovať v dojčení, lebo vo vašom prípade je to možné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Betahistin Actavis 24 mg