Kojenie a afrodiziakum

Monika    30.11.2021, 13:49

Dobrý deň Malá bude mať o chvíľku dva roky. Ešte stále ju kojím. Ide o to že by som si chcela vrátiť chuť na sex nejakými afrodiziakami lenže som našla všade len také ktoré nemôžem keď kojím. Nevedeli by ste mi poradiť ktoré by som mohla brať aj keď kojím? Ďakujem za odpoveď

Milá Monika,

dojčenie v čase, keď sa žene ešte po pôrode nevrátil menštruačný cyklus, znamená, že hladina hormónov ako progesterón a estrogén je pomerne nízka (tak to má byť), a tieto dva hormóny majú vplyv na chuť na sex. Ak sa však cyklus už vrátil naspäť, tak sa vrátili naspäť aj hladiny týchto hormónov a teda dojčenie už neovplyvňuje chuť na sex. Avšak rolu hrajú aj mnohé ďalšie faktory: ako napríklad spánok či nedostatok spánku, celková únava a vyčerpanie, nedostatok voľného času a času pre seba, množstvo fyzického kontaktu s dieťatkom a podobne. Nie je dôvod, pre ktorý by ste počas dojčenia nemohli používať afrodiziaká takého typu, ktorý neznižuje tvorbu mlieka. Okrem toho zvážte aj ostatné aspekty, ktoré by vám mohli pomôcť - teda väčší odpočinok, nejaký čas pre seba, atď. Zabezpečenie vlastných potrieb môže významne prispieť k celkovému pocitu a aj chuti na sex.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kojenie a afrodiziakum