SK / CZ / UA / RU

Kojenie a afrodiziakum

Otázka

Dobrý deň Malá bude mať o chvíľku dva roky. Ešte stále ju kojím. Ide o to že by som si chcela vrátiť chuť na sex nejakými afrodiziakami lenže som našla všade len také ktoré nemôžem keď kojím. Nevedeli by ste mi poradiť ktoré by som mohla brať aj keď kojím? Ďakujem za odpoveď

Monika | 30.11.2021, 13:49

Odpoveď

Milá Monika,

dojčenie v čase, keď sa žene ešte po pôrode nevrátil menštruačný cyklus, znamená, že hladina hormónov ako progesterón a estrogén je pomerne nízka (tak to má byť), a tieto dva hormóny majú vplyv na chuť na sex. Ak sa však cyklus už vrátil naspäť, tak sa vrátili naspäť aj hladiny týchto hormónov a teda dojčenie už neovplyvňuje chuť na sex. Avšak rolu hrajú aj mnohé ďalšie faktory: ako napríklad spánok či nedostatok spánku, celková únava a vyčerpanie, nedostatok voľného času a času pre seba, množstvo fyzického kontaktu s dieťatkom a podobne. Nie je dôvod, pre ktorý by ste počas dojčenia nemohli používať afrodiziaká takého typu, ktorý neznižuje tvorbu mlieka. Okrem toho zvážte aj ostatné aspekty, ktoré by vám mohli pomôcť - teda väčší odpočinok, nejaký čas pre seba, atď. Zabezpečenie vlastných potrieb môže významne prispieť k celkovému pocitu a aj chuti na sex.

Podpor nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok

Najčítanejšie články

Poradňa dojčenia

Viac ako 13 000 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

Viac ako 800 laktačných poradkýňna Slovensku, v SR a v EÚ. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA, o. z.

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje profesionálnu pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú laktačné poradkyne združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.

Podpor nás

Sme profesionálny tím s nadšením pre dojčenie. Stojíme za vami, podržíme vás, prinesieme vám nádej a úľavu. Nebudete v tom samy. Prinášame pomoc, poradenstvo, vzdelávanie, zasadzujeme sa za zmenu legislatívy, suplujeme štát. Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené, a preto nám pomôže každá vaša podpora pre dojčenie. Ďakujeme!

Videá

Ako dojčiť poležiačky
Kontakt koža na kožu
Vec, čo vám pomôže
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri