Tandemové kojení a nezadržitelne přibírání staršího dítěte

Lada    03.12.2021, 10:11

Dobrý den Kojim 3 měsíce tandemově dvě dcery , jenže ta starší (3 roky) přibrala za necelé 3 měsíce 4 kila a vypadá to že se to vůbec nezastavuje. Nikdy Toho moc nesnedla, za to kojení to je její. Kojí se přes den i v noci. Během těhotenství ,kdy mléko neteklo ,hodně zhubla no a teď přibírá a přibírá už to nevypadá zdravě, hned je zpocena ..zkrátka vypadá už obézní. Co s tím?

Milá Lada,

to, čo popisujete vy aj iné tandemovo dojčiace ženy je veľmi typické: keď začnú dojčiť mladšie bábätko, tak to staršie vzhľadom na veľké množstvá mlieka, ktoré pije, a na jeho vysokú výživovú hodnotu, takto zvyknú pribrať a potom sa to samo od seba zastaví. Nie je potrebné sa obávať a niečo s tým nič robiť, lebo toto pribratie má jasnú príčinu. Navyše vaša dcérka dobehla to, čo nepriberala v tehotenstve, keď tvorba mlieka klesla. Povzbudí vás možno aj tento príbeh, v ktorom táto žena popisuje ohľadom priberania staršieho dieťatka pri tandemovom dojčení to isté:

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/pribehy-matiek-o-dojceni/tandemove-dojcenie-25/

Dnes je jej staršia dcérka štíhla a zdravá tínedžerka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tandemové kojení a nezadržitelne přibírání staršího dítěte