Kvasinková infekcia úst u ročného dieťaťa

Agi    03.07.2022, 21:57

Dobrý deň. Chcem sa informovať ohľadom kvasinkoven infekcie u ročného dieťaťa po antibiotickej liečbe. Je možnosť ,že kvasinkovú infekciu dostanem aj ja ako matka ? Kojím celkom často a tak sa bojím ,že by sa to mohlo preniesť aj na prsníky. Poradili by ste čo robiť aby sa to nestalo,teda aká je prevencia?. Jeden prsník ,presnejšie bradavka ma začala pobolievať ,ale našťastie nie pri kojení. Za odpoveď vopred Ďakujem.

Milá Agi,

to, či dostanete infekciu alebo nie od bábätka, závisí od viacerých faktorov a aj preto nie je možné vylúčiť, či sa tak nestane. Bez ohľadu na to, či by k tomuto prenosu došlo alebo nie, ak pociťujete bolesti bradavky, toto má zmysel vyhodnotiť a urobiť kroky pre nápravu. Odporúčame vám skontaktovať sa s profesionálnou laktačnou poradkyňou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste spoločne vyhodnotili faktory, ktoré môžu pri väčšom bábätku spôsobovať, že matku začnú bolieť bradavky či prsníky:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

a v prípade, že to bude potrebné, prejdete spoločne možnosti liečby bradaviek.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kvasinková infekcia úst u ročného dieťaťa