Veľmi suché okolie bradaviek

Anička    31.08.2022, 13:21

Chcem sa spýtať - dojčím 22 mesačného synčeka a mám veľmi suché okolie bradavky. Bolesť už nepociťujem. Mala som aj ragady ale to sa mi podarilo preliečiť. A bolesť zmizla ale suchá pokožka okolo bradavky nie. Môže to byť s toho, že sa malý dojčí aj pol hodiny a veľakrát?

Milá Anička,

suchú kožu alebo suché okolie bradaviek nespôsobuje samotný fakt, že dieťatko sa dojčí často a dlho. Deti v tomto veku sa typicky dojčia veľmi často a rady ostávajú na prsníku dlhšiu dobu. Ak pozorujete nejaké poškodenie na okolí bradaviek, odporúčame vám túto situáciu konzultovať osobne s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

alebo nám pošlite fotografiu týchto miest na dojcenie@mamila.sk. Prostredníctvom internetu nie je možné diagnostikovať, o čo presne ide. Vo všeobecnosti v takejto situácii býva okrem preliečenia bradaviek dôležité odlíšiť aj prípadné možné príčiny tohto stavu. Najčastejšie ide o faktory, ktoré spôsobujú, že nastane zníženie tvorby mlieka:

https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Aj preto má zmysel obrátiť sa na laktačnú poradkyňu MAMILY osobne, pretože získate rady, ktoré budú odrážať vašu konkrétnu situáciu a spoločne môžete odhaliť možné príčiny vzniku tejto situácie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Veľmi suché okolie bradaviek