Gynoflor

Anita    20.10.2022, 14:04

Dobry den, chcem sa spytat ci je bezpecne pouzivat pocas kojenia (4mesacne babatko) cipky gynoflor na obnovu ph..v pribalovom letaku sa pise ze sa da pocas dojcenia ale je tam hormon estrogen. ten ale znizuje tvorbu mlieka pokial dobre viem, a s tym mame vacne problem. Druha moznost by bola macmiror 500, ale ten sa odporuca iba v nevyhnutnych pripadoch.Dakujem pekne za opdoved

Milá Anita,

z hľadiska dojčenia je vhodné vyhnúť sa tomuto lieku a radšej využiť iné lieky, ktoré pomôžu obnoviť pH prostredie v pošve. Estrogén s tohto lieku sa dobre vstrebáva a má potenciál znížiť tvorbu mlieka, čo môže pri bábätku tohto veku prinášať riziká predčasného odstavenia. Nifuratel (Macmiror) nepredstavuje pre dojčenie žiadny problém, takže ak je toto druhá vaša možnosť, z hľadiska dojčenia a zdravia bábätka, aj vášho zdravia, je bezpečnejšou voľbou Macmiror.

Prečítajte si aj túto otázku z poradne dojčenia MAMILY:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3000



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok