Kontrastna látka + liek

Hanka    21.11.2022, 11:39

Dobrý deň, mam nejaké problémy a potrebujem spraviť súrne MR s kontrastnou látkou. Maličký ma 7 mesiacov. Treba mu sem tam dat aj umelé. O 10h večer si mam dat tabletky a uprednostniť nejaké iné mlieko. Ale neviem si predstaviť nedojcit celú noc. Hnevá ma to ale nepovedala vynechať. Maličký sa rad koji v noci. Cez deň ho už aj dokrmujeme a v noci mi mliečko papa viac. Nemám ktovie koľko mlieka ale ide mi aspoň niečo. Maličký ma 7 mesiacov. Ďakujem vopred za odpoveď.

Milá Hanka,

z hľadiska dojčenia nie je jediný dôvod, pre ktorý by ste nemohli pokračovať v dojčení popri tomto vyšetrení, aj s kontrastnou látkou. Prečítajte si aj túto podrobnejšiu odpoveď v našej poradni:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=10558

Pokračujte teda v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje, dojčenie nemusíte nijako časovať či organizovať podľa použitia kontrastnej látky či podľa vyšetrenia.

Vzhľadom na to, čo píšete o dojčení, vám tiež ponúkame možnosť osobnej konzultácie s profesionálnou laktačnou poradkyňou MAMILY:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože ak občas potrebujete bábätko dokŕmiť, existujú spôsoby, ako sa vyhnúť umelému mlieku (v tomto veku bábätka je omnoho jednoduchšie a zdravšie ponúknuť mu jedlo, pričom sa môžete zamerať na kalorické jedlá – pozrite sa na koniec tohto článku: https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/) a navyše existujú spôsoby, ako aj v tomto veku bábätka zvýšiť tvorbu mlieka a pomôcť bábätku začať získavať viac mlieka z prsníka. Všetky tieto aspekty s vami laktačná poradkyňa môže prejsť a pomôžete tak bábätku získavať viac mlieka a zlepšiť dojčenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kontrastna látka + liek