jedovanie na prsniku

Adriana    10.09.2011, 11:00

Dobry den. Mam 12 tyzdnove babatko - vylucne dojcene.. Prekonali sme uz aj nejaku laktacnu krizu alebo rastovy skok, s podporou laktacnej poradkyne aj cajika pre kojace maminky sme to prekonali. Posledne dva-tri dni sa malinka zacala opat jedovat na prsniku. Najrpv sa prisaje a papka a potom sa zacne jedovat. Zacne tocit hlavicku smerom do vnutornej strany (smerom ku mne).. Skusala som stlacat prsnik (ci nema slaby tok mliecka) ale vacsinou to nezabera. Niekedy sa po chvilke na prse upokoji (ale malokedy potom uz papka), inokedy ju dam dole z prsa a pokusim sa upokojit.. Niekedy to ide, inokedy nie. Skusam aj prilozit na druhe prso, niekedy to pomoze, inokedy sa po par minutach zacne jedovat znovu. Stale mam obavy ci mam dost mliecka, vzdy skontrolujem ci tecie, ked sa jeduje a ak netecie dam na druhy prsnik.. Neviete v com moze byt problem?

Milá Adriana,

vaša otázka je podobná ako viaceré predchádzajúce otázky, ktoré ste si pravdepodobne prečítali:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=116

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=74

Nie je jednoduché bez pozorovania dojčenia povedať, čo sa presne deje. Je možné, že správanie bábätaka súvisí s tým, že tok mlieka je v určitom bode pre bábätko príliš pomalý a jeho reakcia na túto skutočnosť je taká, ako ste popísali. Taktiež môže ísť o predošlé problémy s pitím na prsníku, ktoré neboli dostatočne riešené. Skúste podniknúť všetky kroky, ktoré sú popísané v tomto materiály o zvýšení tvorby mlieka.
Takisto je možné, že vaše bábätko sa správa tak, ako je popísané v tomto dokumente o štrajku Ako prekonať „štrajk“ v dojčení. Ak jednotlivé popisu z tohto dokumentu zodpovedajú vašej situácii, postupujte podľa neho.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > jedovanie na prsniku