Zlé prisatie 2

Magdaléna    18.06.2017, 11:18

Dobrý deň, asi pred mesiacom som vám písala kvôli tomu, že moja dcérka (teraz 9mesacna) sa nevie správne prisat. Bolesť bradaviek riešim, tvorbu mlieka som zvýšila, stále je však jej prisatie zlé. Pokúšam sa ju na prsníku napraviť, ale nedarí sa mi to, stále sa prisaje podľa seba. Je ešte niečo, čo by som mohla skúsiť?

Milá Magdaléna.

na vašu otázku sa nedá odpovedať prostredníctvom internetu. V predchádzajúcej odpovedi:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5770

sme zdôraznili, že je kľúčové začať riešiť bolesť bradaviek a vylúčiť možné príčiny zníženia tvorby mlieka – píšete, že toto ste začali riešiť. Obráťte sa preto na poradkyňu pri dojčení, s ktorou toto osobne riešite. Ak ste začali skutočne účinne riešiť bolestivosť bradaviek a dojčenie prestáva alebo už prestalo byť bolestivé, ak sa urobili kroky, ktorými sa odstránili príčiny zníženia tvorby mlieka, malo by sa dať upraviť aj prisatie bábätka. A najmä potrebujete osobne s poradkyňou prejsť, čo konkrétne ohľadom nesprávneho prisatia teraz riešite – či znova spôsobuje bolesť, ako vyzerá dojčenie, ako vyzerá správanie sa bábätka pri dojčení. A toto všetko nie je možné vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Odporúčame vám preto ostať v spojení s poradkyňou, na ktorú ste sa pred mesiacom obrátili. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zlé prisatie 2