Liečba helicobacter pylori u dojčaťa

Katarína    18.09.2017, 08:53

Dobrý deň.Pred mesiacom sa nam narodila vnučka a odkedy prišla dcera z nemocnice,zacali sa malej na tvari robit vyrazky a červené fľaky. Dcera koji ale aj prikrmuje.Odniesli sme stolicu na vyšetrenie a zistili v nej helicobacter pylori. O týždeň treba zopakovať vysetrenie stolice. Aka je mozna liecba u takeho maleho bábätká okrem Atb? Ďakujem. 

2. otázka: Mesačné bábätko má na tvári červené fľaky a akokeby krupicu. V stolici mu bol zistený helicobacter. Ostatné časti tela sú čisté. Majú tie fľaky súvislosť s helicobakterom a aká je možnosť liečby. Ďakujem za odpoveď. Čopáková

Dobrý deň,

dovoľujeme si na obe vaše otázky odpovedať spoločne, pretože obe spolu súvisia. Čo sa týka dojčenia, bábätko má byť v takejto situácii dojčené bez obmedzení. Potrebné vyšetrenia a prípadnú liečbu musí vaša dcéra konzultovať s lekárom vnučky.

Z hľadiska dojčenia môže byť dôležité zvážiť urobiť kroky pre zlepšenie dojčenia, ktoré by pomohli odbúrať dokrmovanie umelým mliekom, keďže umelé mlieko má nepriaznivý vplyv na črevnú mikroflóru bábätka. Materské mlieko vystieľa sliznice čreva a pomáha vytvárať zdravú mikroflóru. Ak by mala vaša dcéra záujem, odporúčame jej skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení a postupovať približne podľa tohto postupu:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4901



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Liečba helicobacter pylori u dojčaťa