Odmietanie tekutin a jedla u 23 mes dietata

Lucia Cibulkova    05.10.2017, 17:59

dobry den,v prvom rade dakujem za vas web a za odborne a vzdy napomocne informacie. Mame problem,ktory nas dlhodobo velmi stresuje a vycerpava. Nas Adamko (23 mesiacov) je stale dojceny no odmieta ine tekutiny. Dojcime sa na poziadanie vo dne v noci,no odmieta vodu,vodu ochutenu,sladku,šťavu,riedenu šťavu a podobne. Vyskusali sme snad vsetky flasky a pohare co su na trhu. Za den vypije par hltov z pohara alebo cez slamku. Problem zhorsuje aj to ze nedostatocne prijma inu potravu,zriedka zje ovocie,na ranajky chlebik s natierkou, inak odmieta polievky a vacsinu ponuknutych jedal,snazim sa varit zdravo,zo zahradky,nepresalat jedlo. Takisto odmieta mliecne vyrobky a aj umele mlieko sme skusali prip.mliecne kase. Za den ma 2 pocikane plienky aj to nie uplne kapacitne vyuzite. Existuje nejake riesenie tohoto problemu? Alebo mame cakat kym z toho vyrastie? Adamko ma v moci keto a hrozi nam nemocnica,ale to nas problem aj tak nevyriesi. Okrem toho skusame aj sirup na podporu chute do jedla a uzivanie probiotik co sa mi zda aj tak zbytocne. Viem,ze je vela deti,ktore odmietaju pit ale s takymto extremom som sa u nikoho nestretla. Budem Vam vdacna za kazdu radu,naozaj nas to velmi trapi a bojime sa o neho den noc. velmi dakujeme Lucia

Milá Lucia, 

potrebovali by ste osobnú a kvalifikovanú pomoc, pretože túto situáciu nie je možné riešiť cez internet. 

Aby sa situácia mohla zlepšiť je potrebné mať z anamnézy oveľa viac informácií a tiež pozorovať, ako prebieha dojčenie, pretože niekedy tieto situácie vznikajú ako dôsledok nedostatočného príjmu materského mlieka, a je ich možné riešiť zlepšením dojčenia. Ak má vaše dieťaťa málo pocikaných plienok, existuje predpoklad, že pitie materského mlieka z prsníka nie je postačujúce a že jeden z krokov je zvýšenie množstva materského mlieka, ktoré dieťa pije. To zároveň dokáže zlepšiť aj apetít dieťaťa.

Mnoho z takýchto detí síce trávi veľa času na prsníku, ale z hľadiska príjmu materského mlieka, počas dojčenia pijú len málo mlieka. Týmto spôsobom získavajú uspokojenie a naplnenie mnohých svojich potrieb, ale zároveň by k tomu potrebovali piť aj dostatočné množstvá mlieka. Tento stav následne zhoršuje prijímanie potravy. Riešením však nie je odstavenie, ale zlepšenie dojčenia. 

Pozorne a detailne si prečítajte túto našu odpoveď na veľmi podobnú otázku:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=935



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmietanie tekutin a jedla u 23 mes dietata