Problemy s dojcenim - 5 mesacne dietatko

Lenka    01.10.2012, 12:52

Dobry den, mam hned 2 otazky: Moj syncek ma skoro 5 mesiacov (za par dni). Posledny tyzden mam problem s dojcenim. Namiesto tahania mi bradavku velmi casto hryzie, viac dudluje ako pije - niekedy ho kojim cca 45 minut, na bradavke sa neustale rozculuje, vrci a zacal ma udierat volnou rucickou. Neviete mi poradit v com by mohol byt problem? To dlhsie dojcenie mi nevadi, ale vidim, ze nepije len sa jeduje, hryzie alebo dudluje. Mliecka mam podla mna dost, lebo si ho dokazem bez problemov odsat, plus ked zacne pit a zacne sa jedovat tak skusam ci mi tecie, ale tecie mi tak ako predtym. Dalsia otazka: od cca 3 mesiaca papkal 1x za noc, teraz ho kojim v priemere 3-4 krat za noc. Mne to castejsie kojenie nevadi, ale maly je nespokojny a vidim, ze mu ten nocny spanok chyba. Mam pocit, ze je to nocne sposobene hladom a tak rozmyslam ci je potrebne zacat ho dokrmovat. Dufala som, ze bez prikrmu vydrzime do toho 6 mesiaca. Aky mate nazor. Dakujem vopred za pomoc! Syncek je plne dojceny, vodu caj nedostava, cumel nemal. Spravne prisatie by som mala ovladat kedze som absolvovala Vas kurz dojcenia.

Milá Lenka,

na to, čo popisujete, sa pýtalo už mnoho mamičiek a postup je rovnaký ako pri týchto odpovediach:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=154

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=234



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Problemy s dojcenim - 5 mesacne dietatko