Laserova oparacia oci a dojcenie

Daniela    06.11.2017, 15:46

Dobrý deň, rada by som išla na laserovú operáciu očí, ale klinika operáciu kojacim matkám neodporúča kvôli kortikoidom v kvapkách. Kojím päť mesačnú dcérku, mám počkať s operáciou až bude rok od pôrodu kvôli očnému tlaku?

Milá Daniela,

z hľadiska dojčenia nie je dôvod operáciu odkladať. Či je potrebné odložiť operáciu tak, aby ste boli rok od pôrodu, potrebujete skonzultovať na klinike, na ktorej si chcete dať zákrok urobiť. Kortikoidy nie sú dôvodom pre to, aby ste nemohli túto operáciu podstúpiť. Pozrite si napríklad aj túto odpoveď z našej poradne, kde sa mamička chce uistiť, či sú v poriadku kortikoidy, ktoré jej na dlhodobé lokálne užívanie predpísal jej lekár:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5121



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Laserova oparacia oci a dojcenie