Nočné dojčenie

Lucia    14.11.2017, 13:54

Dobrý deň mám synčeka má.4 mesiace, od tretieho mes.zacal v noci zle spat dokonca skoro každý pol hod aa zobudí. Cez deň Papa pekne aj spí. ale od ôsmej do druhej tretej sme hore aj 10 krat. Viete mi.poradit či mám dosť mlieka?

Milá Lucia,

častejšie nočné budenie niekedy výnimočne súvisí s reakciou bábätka na nedostatočný príjem mlieka. Omnoho častejšie však to, čo popisujete, súvisí s prirodzeným vývojom mozgu bábätka, kvôli ktorému sa začne okolo pol roka budiť častejšie a táto situácia sa mení až neskôr. Či ide o nedostatok mlieka z vašej strany je však možné pomerne jednoducho odlíšiť a vyhodnotiť v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť.

Ak spolu s poradkyňou zistíte, že je potrebné zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka, potom spoločne s poradkyňou prejdete aj to, aké máte v tomto smere možnosti.

Ak by sa však ukázalo, že častejšie nočné budenie nesúvisí s príjmom mlieka, čo je pravdepodobné, potom vám odporúčame prečítať si tieto dva články, v ktorých nájdete detailné vysvetlenie toho, prečo prudký vývoj mozgu súvisí s častejším nočným budením a aj vysvetlenie, aké opatrenia by mohli možno pomôcť vašu situáciu zjednodušiť:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4098



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nočné dojčenie