Zladenie praca a dojcenie od 10 mesiacov

Silvia    15.10.2012, 20:48

Dobry den Dcerka sa narodila zaciatkom januara s porodnou vahou 3,37 kg a hned prvy mesiac skocila na 5 kg a odvtedy pekne pribera, je na hornon percentile. Aktualne ma 10 mesiacov a 9,5 kg. Je plne dojcena (okrem par dni v porodnici), prikrmy ma od 6tich mesiacov. Jej rezim je nasledovny: rano MM alebo normalne ranajky, o 9:00 MM a potom spanok, o 10:30 ovocie, o 12:30 obed, o 14:00 MM a potom spanok, o 15:30 olovrant (zeleninu z obeda, chlebik, jogurt....), o 17:30 MM, o 19:00 kasa a o 20:00 MM a potom spanok. Niekedy prespi az do rana, niekedy si vypyta papat 1-2x. Od decembra by som mala nastupit do prace. Ako mam vyriesit dojcenie? Chcela by som dojcit nadalej rano a vecer, cez den mozem vynechat mlieko uplne alebo jej dat umele mlieko alebo ponuknut ryzove/ovsene/spaldove (tie mlieka pozna, zarabam jej z toho kase)? Flasu nepozna iba srkalku, co mam pouzivat na pitie mliecka? Dakujem Mamina silvia

MIlá Silvia,

samozrejme, v tomto veku dieťatka sa práca a dojčenie dajú zladiteť veľmi dobre. Dojčite, keď ste doma - ráno, pred odchodom do práce, a poobede po príchode do práce a v noci.  Cez deň stačí jedlo, nepotrebuje mlieko (samozrejme, ak chcete dávať obilné mlieka, pokojne môžete). Dieťa v tomto veku nepotrebuje umelé mlieko a takisto nie fľašu. Aj "srkalka" a iné hrnčeky s náustkom sú len iným typom fľaše. Obilninové mlieka môžete dávať naďalej do kaší, prípadne ich môže piť z otvoreného obyčajného pohárika.

Mnohé mamičky sa pýtali rovnakú otázku a tu sú naše predchádzajúce odpovede:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=226

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=548

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=602



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zladenie praca a dojcenie od 10 mesiacov