Pomoc s liekmi

Martina    06.01.2018, 12:02

Dobry den. Chcela vy som sa opytat. Mala ma 5 tyzdnov. Papa moje mliecko ktore si odsavam lebo mame problem s prisatim. Ale potrebovala by son radu. Od porodu ma trapia hemoroidy. Chcela by som si pomoct s glycerinovymi cipkami. Je to pri kojeni mozne? Neprejde to do mliecka? A dalsia otazka. Od tehotenstva ma trapi mykoza na nohach. V tehotenstve som sa bala to riesit ale uz sa to rozsiruje a musim cim najrychlejsie. Prosim vas mozem pouzivat mast na nohy canespor? Taktiez ci to neprejde nehako do mliecka a neublizi to malej? Dakujem vam velmi pekne za rady a pomoc.

Milá Martina,

z hľadiska dojčenia je pri používaní týchto prípravkov bezpečnejšie pre vaše bábätko aj pre vás pokračovať v odsávaní mlieka alebo dojčení, keď sa bude ochotné bábätko prisať. Ide o lokálnu aplikáciu, pri ktorej sa do materského mlieka nedostane absolútne nič.

Čo sa týka bábätka, z vašej otázky to nevyplýva a preto vás chceme povzbudiť ku kontaktovaniu poradkyne pri dojčení osobne, ak ste tak ešte neurobili, pretože, ak sa bábätko neprisáva, spoločne s poradkyňou môžete urobiť účinné kroky, ktoré mu môžu pomôcť získať dôveru k dojčeniu a začať sa prisávať. Postupovali by ste spoločne s poradkyňou približne podľa tohto postupu:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6427



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pomoc s liekmi