Dojčenie a xanax + sertralin

Erika    17.01.2018, 14:06

Dobrý deň, prosím Vás o radu. Mám 3 mesačného chlapčeka, ktorého plne dojčím od narodenia. Počas tehotentstva som užívala Sertralin 13,5 mg. Momntálne som sa však začala psychicky zle cítiť a lekár mi nasadil 25mg sertralinu a xanax 0,25 1/2 alebo 1 tabletku ... Prosím môžem aj naďalej dojčiť s Xanaxom ? Je to bezpečné ? Ako to mám užívať aby som čo najmenej zaťažila moje dieťa. Ďakujem pekne za odpoveď. S pozdravom erika

Milá Erika,

v dojčení by ste mali pokračovať, pretože je to bezpečnejšie pre vaše bábätko aj pre vás. Nedojčenie znamená pre vaše zdravie i pre zdravie vášho bábätka oveľa väčšie riziko. Taktiež pre budúce psychické zdravie vášho bábätka je mimoriadne dôležité, aby ste dojčili. Ak by ste ho prestali dojčiť, jeho riziko toho, že bude mať v budúcnosti podobnú psychiatrickú diagnózu by sa výrazne zvýšilo. Dojčenie je teda dôležité pre jeho budúce fyzické i psychické zdravie, a to isté platí aj o vašom zdraví.

Prečítajte si aj túto odpoveď z našej poradne, ktorá sa síce týka iného antidepresíva, ale platí rovnaká logika:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=831



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a xanax + sertralin