Faktu čipky

Miska    17.01.2018, 14:12

Dobrý deň prosím vás môžem si dávať na hemoroidy faktu masť a faktu čipky keď dojčím? Je písané že nemôžem. A ešte otázočka na časté grckanie. Mala ma 4mesiace a grcka každú hodinku asi. Bud ako smotanu alebo vodu alebo vodu s kúskami. Aj odgrgne aj odsavam 25ml pred dojčením a nič. Ďakujem moc za odpovede

Milá Miška,

masť môžete počas dojčenia používať bez problémov, popri tejto liečbe je bezpečnejšie pokračovať v dojčení pre vás, aj pre vaše bábätko.

Otázku ohľadom grckania vášho bábätka sme zodpovedali pred dvoma týždňami v tomto odkaze:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6443

V tejto odpovedi spomíname, že v prípade, že ide o grckanie, ktoré je niečím, čo sa prvé týždne alebo mesiace života bábätka nevyskytovalo, môže grckanie byť jedným z príznakov reagovania na zníženie tvorby mlieka a navrhovali sme vám konzultáciu s poradkyňou. Stretli ste sa medzičasom s poradkyňou pri dojčení z nášho zoznamu? Ako ste spoločne vyhodnotili dojčenie? Aké odporúčania ste dostali? Spomínate, že odsávate, z akého dôvodu odsávate pred dojčením? Odsávate pred každým dojčením? Ako dlho už takto odsávate? Toto je skutočne situácia, v ktorej bez osobného pozorovania dojčenia nie je možné urobiť žiadne uzávery.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Faktu čipky