Tehotenstvo počas dojcenia

Nikoleta    13.02.2018, 20:17

Dobrý deň moj synček má 10mesiacov dojčím ho každý deň skoro každé 3hodiny normálnu stravu odmieta zrejme kvôli zúbkom. Chcem sa ale spýtať či môžem byt tehotná ak pravidelne kojím dosť často a menštruáciu som ešte nemala.

Milá Nikoleta,

je dosť nepravdepodobné, aby ste boli tehotná za týchto okolností, avšak vylúčiť sa to nedá. Asi tretina žien ešte pred prvým krvácaním po pôrode zažíva ovuláciu a je pre ne možné, aby otehotneli. Svojej plodnosti však môžete rozumieť aj počas dojčenia, prečítajte si tento článok:

http://www.plodar.sk/svojej-plodnosti-mozete-rozumiet-aj-pocas-dojcenia/

Čo sa týka jedenia príkrmov, správanie vášho bábätka je pomerne typické a materské mlieko má v tomto veku dieťatka poskytovať takmer 100 % jeho príjmu potravy. Prečítajte si k tejto téme túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1229



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tehotenstvo počas dojcenia