Mätový olej v kapsuliach

Daša    10.03.2018, 21:03

Pekný deň, rada by som sa spýtala na Váš názor ohľadne užívania mätového oleja v kapsuliach - s obsahom 100 mg v 1 kapsule - ktorý je vraj účinnejší ako probiotiká na tráviace problémy. Rada by som ho skúsila, avšak všade čítam, že mäta ako taká znižuje tvorbu materského mlieka... Mám 2,5 ročnú dcérku, ktorú by som ale rada dojčila aj naďalej, preto váham s užívaním tohto výživového doplnku. Ďakujem vopred za odpoveď.

Milá Daša,

vo veku vašej dcérky nemá zmysel rozmýšľať nad rizikami zníženia tvorby mlieka, pretože dieťa tohto veku sa bude dojčiť bez ohľadu na to, aký bude tok mlieka, rovnako ako sa napríklad väčšina detí v tomto veku naďalej dojčí, ak napríklad matka v tomto čase otehotnie a to napriek tomu, že tehotenstvo zníži tvorbu mlieka prakticky na nulu. Mäta má určitý potenciál znižovať tvorbu mlieka, ale je pravdepodobné, že tvorbu mlieka ovplyvní len minimálne, ak vôbec a najmä platí, že vašej dcérke akákoľvek zmena toku mlieka nebude prekážať a bude sa dojčiť naďalej. Pripomíname, že máte vo vašej situácii aj možnosť užívať potrebné lieky, tak ako sme písali v predošlej odpovedi:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6656



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mätový olej v kapsuliach