Bolestivy prsnik

Zuzana    16.03.2018, 13:08

Dobry den,mam 6mesacne babatko,tento tyzden nastal nejaky problem s kojenim,aj 4hodiny sa nekojila,trvalo to 2dni.Prsniky som mala navrete a bolestive.Potom vypila mliecko.Avsak v lavom prsniku mi ostala taka bolestiva hrca na jednom mieste.Nech robim co robim stale to tam je.Moze to byt z toho mliecka,alebo je to nieco ine?Je to bolestive a nepomaha nic ani masirovanie ani stlacanie prsnika ta hrca bolestiva tam stale je.Dakujem za odpoved

Milá Zuzana,

vašu situáciu nie je jednoduché hodnotiť prostredníctvom internetu. Odporúčame vám obrátiť sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Vo všeobecnosti je pravdepodobné, že bolestivú hrču v prsníku predstavuje zablokovaný mliekovod. Situácia so zablokovaným mliekovodom by mala prejsť aj sama od seba v priebehu 48 hodín, bez ohľadu na to, čo sa s ňou urobí. Ak táto situácia s hrčou pretrváva už dlhšie ako 2 dni a nemáte pocit, že by sa zlepšovala, odporúčame vám obrátiť sa na gynekológa. Vo všeobecnosti by vám mohli pomôcť tieto opatrenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5641



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolestivy prsnik