Bolesť krížov

JANA    24.03.2018, 08:59

Potrebovala by som poradit mam 3mesačneho synčeka je výlučne dojčený materským mliekom mam silne bolesti v krížoch ltore mi az brania v pohybe pri chôdzi.Lekárka mi predpísala milgmmu N 5kapsul injekcie s použitím 1kapsuly 1xdenne .Mimo to uživam preparat Mamavit z dôvodu mojej nie veľmi pestrej stravy.Malý má atopicky ekzem takze mam obmedzenia čo sa tyka stravy.Potrebovala by som poradit čo sa týka uživania k lgammy injekcii a mamavitu dufam ze nijako nrubližim svojmu dieťatku.Ďakujem za odpoveď a prajem Mamile všetko dobré.S pozdravom JANAN

Milá Jana,

z hľadiska dojčenia nie je problém užívať tieto dva prípravky, aj súčasne. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše dieťatko potrebuje, dojčenie nemusíte časovať podľa toho, ako ste užili lieky.

Dojčenie vo všeobecnosti nie je obdobie, kedy by žena musela užívať nejaké vitamínové doplnky, ani „špeciálne pre dojčiace ženy“. Čo sa týka atopického ekzému vášho synčeka a vášho obmedzovania stravy, ak máte overené potraviny, o ktorých viete, že synčekovi spôsobujú výskyt ekzému, potom je potrebné teraz tieto potraviny z vašej stravy vynechať. Na druhej strane, mnohé ženy obmedzujú svoju stravu bez toho, aby skutočne vedeli, ktoré potraviny vyvolávajú atopický ekzém. Prečítajte si o tejto téme túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3686



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť krížov