Abilify, solian

Radana    13.04.2018, 17:57

Dobrý deň, je bezpečné kojiť 23 mesačné dieťa a brať abilify 5mg, solian 100mg a rivotril 0,75mg denne? Ďakujem za odpoveď

Milá Radana,

pri užívaní týchto liekov je pre vaše dieťa bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Jeden z dôvodov je, že dojčenie má ochranný charakter a môže pomôcť, aby vaše dieťatko v budúcnosti netrpelo rovnakou diagnózou. Ďalšie vysvetlenia nájdete v tejto odpovedi, hoci sa netýka presne tých istých liekov, princíp je rovnaký:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6299

Solian má navyše ešte z pohľadu dojčenia pozitívnu vlastnosť - má potenciál mierne zvyšovať tvorbu mlieka. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Abilify, solian