Dojčenie a grandaxin a trittico

Veronika    15.04.2018, 09:43

Dobrý deň, keďže trpím depresiami, predpísala mi psychiatricka lieky trittico a grandaxin. Dcéra má 20 mesiacov, síce už papá aj sama, no prso a mlieko je zatiaľ hlavný zdroj :) hlavne na prse zaspáva.. Mala by som ju radšej postupne odstaviť koli tým liekom? Psychiatricka nevie, ze až tak veľa kojím, mysli si, že iba večer a v noci mala cuca...

Milá Veronika,

z hľadiska dojčenia je pre vaše dieťatko bezpečnejšie popri tejto liečbe pokračovať v dojčení. Z pohľadu dojčenia je jedno, že ide o dieťa, ktoré sa dojčí často (čo je mimochodom pre 20-mesačné dieťa úplne typické a normálne a takéto časté dojčenie je pre neho veľmi dôležité), pretože do materského mlieka prechádzajú stopové, zanedbateľné množstvá. Jeden z dôvodov, prečo je pre vaše dieťa bezpečnejšie pokračovať v dojčení, je, že dojčenie má ochranný charakter a môže pomôcť, aby vaše dieťatko v budúcnosti netrpelo rovnakou diagnózou. Ďalšie vysvetlenia nájdete v tejto odpovedi, hoci sa netýka presne tých istých liekov, princíp je rovnaký:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6299



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a grandaxin a trittico