Frontin a očkovanie

Mirka    19.04.2018, 12:21

Dobrý deň Mám 15mesačnú dcérku, ktorú dojčím veľmi často. Javí záujem o jedlo, musí sedieť pri každom, kto papá, ale papá iba pár lyžičiek. Stále uprednostňuje kojenie pred bežne konzumovanou stravou. Moja otázka však smeruje inam. Máme v rodine komplikovanú situáciu, ktorú riešim občas podaním frontinu na večer v dávke 0,25mg. Občas myslím, raz za týždeň, niekedy aj raz za tri týždne, keď už nemôžem situáciu zvládnuť. O užívani frontinu som hľadala aj odpovede vo Vašej poradni, kde príležitostné použitie nemá byť prekážkou dojčenia. Mňa ale zaujíma, či by mojej dcére mohol ublížiť frontin, ktorý som si dala večer pred tým, ako sme na druhý deň išli očkovať dcéru vakcínou proti osýpkam, príušniciam a ružienke. Ďakujem

Milá Mirka,

čo sa týka jedenia vašej dcérky, presne takto má vyzerať zavádzanie príkrmov pri dieťati tohto veku, všetko je v tejto oblasti v poriadku. Bábätko v tomto veku sa má veľa dojčiť a ak priberá a prospieva, nie je kam sa ponáhľať s príkrmami. Čo sa týka lieku, platí to, čo ste si pravdepodobne prečítali v tejto odpovedi z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1732

a toto isté platí aj v prípade, že dcérku čaká očkovanie, toto nie je žiadny problém.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Frontin a očkovanie