Doplnění dotazu

Ela    27.04.2018, 07:59

Dobrý den, před několika týdny jsem zasílala do Vaší poradny dotaz týkající se možnosti operovat křečové žíly na nohách v době kojení, zatím nebyl zodpovězen. Proto se ozývám, zda by bylo dobré dotaz doplnit např. o názvy látek, které se používají ke vstříknutí katetrem do žíly a které způsobí její následné slepení? MOc by mi Vaše znalosti a zkušenosti pomohly. Děkuji moc. PS. Finanční příspěvek jsem poslala přes web mamily.

Milá Eva,

veľmi sa ospravedlňujeme, ak došlo nedopatrením k nezodpovedaniu vašej otázky, naozaj ju nikde nevieme nájsť, jediná otázka, ktorú sme od vás zodpovedali v minulosti bola táto:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5862

Ďakujeme, že ste sa znova ozvali a ďakujeme aj za váš príspevok, ktorý nám pomôže pokračovať v našej práci. Odpoveď na vašu otázku je pomerne jednoduchá: akékoľvek látky by sa použili na sklerotizáciu, nesmú sa dostať mimo miesta aplikácie, inak by upchali aj iné žily. A to znamená, že ostanú lokálne na mieste aplikácie a nebudú v krvi. A do materského mlieka sa môžu dostať len tie látky, ktoré sa nachádzajú v krvi. Preto celý zákrok aj prípadnú liečbu môžete bez obmedzení absolvovať aj počas dojčenia. Sklerotizácia pôsobí len lokálne, nijako nevplýva na materské mlieko či tvorbu materského mlieka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Doplnění dotazu