Ročné dieťa odmieta tuhu stravu

Lucia Lučivjanská    04.11.2012, 21:36

Dobrý deň, mám 13 mesačnú dcéru, ktorá je od narodenia plne dojčená na požiadanie, dokonca aj v noci keďže spí so mnou tak pije kedy chce. Môj problém je ale ten, že ona je veľmi slabý jedák, odmieta tuhú stravu, už som skúšala dávať čokolvek, len aby jedla. Ráno jej vačšinou ponúkam chlieb, alebo nejaký mliečny výrobok, na obed polievku- rôzne druhy varim, cez den jej nukam aj hrusku makku, broskynu ale len na kúsky nakrájanú lebo ako kašu vôbec nechce. No a na večer jej dávam bud krupicnu kasu alebo instantnu- toho zje najviac, aj za plnu misku. Samozrejme vzdy ju este kojim po jedle, alebo na požiadanie, vačsinou tak 3x za den alebo aj častejšie. Prosim vás o radu, ako ju prinútiť aby konečne začala papať, lebo ona vždy len 2-3 lyžičky si da a potom uz nechce. Už aj moja rodina na mna tlačí a pýta kedy konečne začne normálne papať, veď predsa mlieko jej nemôže stačiť. Poraďte prosim, už som zúfalá aj z toho nočného kojenia.. Ďakujem.

Milá Lucia,

prečítajte si tieto predchádzajúce odpovede:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=467

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=340



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ročné dieťa odmieta tuhu stravu