Vyrážka na bradavke

Silvia    18.06.2018, 11:45

Dobrý deň. Na bradavke (nie na dvorci) sa mi urobila taka biela ako keby vyrážka, či skôr podkožný tuk či to nieje keďže nebolí, no neviem ako sa jej mám zbaviť. Kojím ešte dvoj ročnú dcérku a bojím sa, aby jej neuškodilo piť s takej bradavky. Tak sa obraciam na vás, či by ste mi prosím nevedeli pomôcť. Ďakujem Pekný deň

Milá Silvia,

táto situácia nie je dôvodom na nedojčenie z tohto prsníka, hoci je veľmi náročné vyhodnotiť situáciu s bradavkami alebo prsníkmi prostredníctvom internetu. Jedna z možností môže byť, že ide o mliečny pľuzgier, ktorý sa vytvorí vtedy, keď sa mliekovod priamo na bradavke upchá, a môže byť bolestivý ale aj nemusí. Vtedy takýto pľuzgier pripomína akné. Ide o tenkú vrstvičku kože, ktorá vývod mliekovodu pokrýva. Ak by to tak bolo, tak by vám od bolesti pomohlo, ak by ste túto tenkú vrstvičku kože sterilnou ihlou prepichli, prípadne následne vytlačili to, čo by z neho vyšlo a následne vydezinfikovali. K tejto téme si môžete prečítať aj tento dokument:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/zapal-prsnikov/

Vzhľadom na vašu predchádzajúcu otázku v našej poradni:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6382

je vysoko pravdepodobné, že ide o mliečny pľuzgier a keďže z vašej otázky nie je zrejmé, či ste sa v čase, keď ste sa na nás naposledy obrátili, skontaktovali s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

odporúčame vám stretnutie s poradkyňou, pretože je v tejto situácii skutočne kľúčové preliečiť bradavky:

http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/

a prejsť spoločne s poradkyňou okolnosti, ktoré môžu vo vašom prípade znižovať tvorbu mlieka:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Vyrážka na bradavke