Ako posúdiť, že sa dieťa prejedá?

Katarína    27.11.2012, 20:57

Som mamka 6 týždňového chlapca, ktorého plne dojčím. Čo sa týka času a frekvencie dojčenia, snažím sa ho neobmedzovať. Za prvédva týždne mi pribral vyše 700gramov, ako priberá teraz neviem, lebo až budúci týždeň ideme na kontrolu. Synčeka však bolí brucho (celé dni tlačí, chrčí a vydáva rôzne zvuky) a pravdepodobne má aj skrytý reflux (veľa síce nevracia, ale dosť často ho počuť ako mu v hrdle žblnká a vidno ako preglga, aj ked nič nejedol). Doktorka ma upozorňovala, že zažívacie problému môže mať z toho, že sa prejedá. Chcela by som teda vedieť, ako zistiť, že sa dieťa prejedá (alebo trpí na koliku/reflux), lebo ho nechcem zbytočne v jedení obmedzovať. ďakujem

Milá Katarína,

odpoveď na svoju otázku nájdete tu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=331

Netrápte sa otázkami prejedania, refluxu a podobne. Dojčenie neobmedzujte, pokračujte v dojčení tak ako doteraz.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako posúdiť, že sa dieťa prejedá?