Prikrmovanie

Maťa    21.01.2013, 15:10

Dobrý deň. Mojho maleho stále krmim materskym mliekom,lenže počas krmenia mi vypľuva prsnik a znova sa pricucne a takto to robi,až kým nezpusti rev.Medzi tým sa aj krčovito vrti.Ked že stale plakal, tak som mu dala ešte umelé mlieko a potom sa ukludnil a bol spokojny.Ma len 2-mesiace a 2-týždne.Toto striedanie mlieka robime od konca druheho mesiaca.Ja chcem len vedieť,či to jeho spravanie je nedostatkom mlieka?A tiež ked striedam to MM s UM,či mu s tým nesposobujem bolesti v brušku?Dakujem

Milá Maťa,

takéto situácie sa stávajú z niekoľkých príčin, medzi ktoré môže patriť aj to, že prisatie bábätka nie je od začiatku úplne správne a v dôsledku toho sa tvorba mlieka postupne znižuje - toto je pomerne nenápadný proces, ktorý začne byť vypuklý až v období, ktoré popisujete, keď sa bábätko začne prisávať a odsávať, naťahuje bradavku, hnevá sa, vrtí sa, plače a znova sa prisáva a znova plače až sa úplne odmieta prisať.

Kľúčom k zlepšeniu vašej situácie je zvýšenie tvorby mlieka a ďalšie kroky, ktoré popisuje tento materiál:

Ako prekonať „štrajk“ v dojčení

Je zrejmé, že potrebujete praktickú pomoc, preto kontaktujte poradkyňu pri dojčení

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Celú situáciu komplikuje dokrmovanie fľašou s umelým mliekom. Poradkyňa vám prakticky ukáže, ako je možné dokrmovať bábätko bez použitia fľaše priamo na prsníku ešte pred tým, než sa bábätko začne hnevať na prsníku, pozrite si toto video:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/video-o-dojceni-10/

Prečítajte si tiež túto odpoveď z poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=116
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prikrmovanie