Mám dosť mlieka?

Monika    07.02.2013, 12:02

Dobrý deň, moja dcéra má 3 týždne a 2 dni. Posledných 5 dní sa budí okolo druhej tretej poobede. Prebalím, dám jej jesť. potom je hore. Problém je, že ona nechce zaspať. Po pol hodine už znova hľadá prsník, keď sa prisaje, potiahne pár krát a zadrieme a toto sa opakuje až do desiatej večer. Len ju kojím, neprikrmujem. Cumeľ nechce, na rukách tiež nie. Kojím väčšinou poležiačky. Aj keď som skúšala kojiť ju po sediačky, výsledok bol rovnaký. Zaspí okolo desiatej, jedenástej večer a spí cca 3-4 hodinky. A toto sa opakuje každý deň. Mlieka mám dosť, často mi v noci vyteká, keď spí. Mám jej skúsiť dávať poobede umelé mlieko?

Milá Monika,

spánok detí v tomto veku môže vyzerať tak, ako popisujete. Poobede a navečer môže byť bábätko menej spokojné, môže ho byť ťažšie uspať a jeho spánok môže byť ľahší, rýchlejšie sa precitne. Mnohé deti v tomto veku sú večer uplakané a nespokojné.

Riešením nie je umelé mlieko. Riešením je uistiť sa, či sa nedá tomuto pomôcť zlepšením dojčenia, s čím by vám pomohla návšteva poradkyne pri dojčení, ktorá vám mohla pomôcť s dojčením ako aj s upokojovaním bábätka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Prečítajte si tiež túto odpoveď z poradne, v ktorej nájdete veľa tipov pre zlepšenie dojčenia ako aj pre starostlivosť o takéto bábätko, ktoré vám môžu pomôcť situáciu jednoduchšie zvládať:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=272
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mám dosť mlieka?