plac pri kojeni

nykush    14.09.2011, 23:19

Dobry den, maly ma 5 mesiacov a posledne dva tyzdne mi pri kojeni strasne place, par sekund taha a zrazu plac a uz sa neprisaje, musim mu wymenit prso a zas to iste, par sekund saje a zas plac. doteraz mi spaval uplne super, bud cele noci alebo len raz za noc sa budil, teraz sa budi w noci kazde dwe hodiny a od cca 3-tej kazdu hodinu. Cez den mi wyzdrzi 3-max. 4 hodiny (to len málokedy) nejest, tak neviem ci nemam mlieko alebo cim to je sposobene. Velmi prosim o radu lebo naozaj som unavena a neviem ako mozem malemu pomoct. Ďakujem

Milá Nykush,

situácia, ktorú popisujete, je skutočne náročná. Je podobná, ako tieto situácie, na ktoré nájdete odpovede tu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=116

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=74

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=117

Nie je jednoduché bez pozorovania dojčenia povedať, čo sa presne deje. Je možné, že správanie bábätaka súvisí s tým, že tok mlieka je v určitom bode pre bábätko príliš pomalý a jeho reakcia na túto skutočnosť je taká, ako ste popísali. Taktiež môže ísť o predošlé problémy s pitím na prsníku, ktoré neboli dostatočne riešené. Skúste podniknúť všetky kroky, ktoré sú popísané v tomto materiály o zvýšení tvorby mlieka.
Takisto je možné, že vaše bábätko sa správa tak, Ako prekonať „štrajk“ v dojčení>. Ak jednotlivé popisu z tohto dokumentu zodpovedajú vašej situácii, postupujte podľa neho.
Prečítajte si aj to, ako podobnú skúsenosť popísala a na základe uvedených rád vyriešila jedna mamička.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > plac pri kojeni