Prečo moje dieťa nechce papať?

Lenka    15.06.2012, 15:06

Dobrý deň, mám 16 týždňového chlapca a už asi mesiac sa trápime, lebo mi cez deň nechce papať.Keď si ho zoberiem, že mu idem dať piť z prsníka začne mi plakať a otáča sa na inú stranu, niekedy neplače len sa otáča na opačnú stranu. Už neviem, čo s ním a ako často ho skúšať núkať aby sa mi dobre najedol. Odkedy sme boli v 10 týždni na očkovaní, začal mi spávať 4x po 30min. ale papaval mi cca každé 3 hodiny. Ale keď mi začal takto štrajkovať, tak ho núkam aj každú polhodinku, ale len vrieska a odťahuje sa. Niekedy sa mi podarí po 2 hodinkách že si aspoň 2 minutky cicne a veľa mi grgá, tak neviem, či si zle uchopí prsník a preto mi ho celkovo odmieta. 1.6. sme boli u doktorky na preváženie, keďže mi tak zle jedol a mal 6210g a teraz sme boli 11.6. lebo mal mať ďalšie očkovanie ale mal len 6240g, čiže pribral len 30g tak ho ani neočkovala a máme prísť o dva týždne, či priberie alebo nie.

Milá Lenka,

vaša situácia je úplne rovnaká ako situácia týchto mamičiek, ktoré sa pýtali rovnaké otázky, prečítajte si ich, nájdete v nich odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=234

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=154

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=125

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=408

Zlepšite dojčenie, kľúčom je zvýšenie tvorby mlieka a všetko ostatné, čo je spomenuté v predchádzajúcich odpovediach. Ak by ste potrebovali zvýšiť kalorický príjem dieťatka, je v tomto veku možné podávať príkrmy, nie umelé mlieko.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Prečo moje dieťa nechce papať?