Moze byt dojcene dieta prekrmene?

Ivana    01.11.2012, 15:54

Dobry den, mam 7,5 mesacneho chlapceka. Do polroka bol vylucne dojceny, potom sme postupne zacali prikrmovat, no da si len par lyziciek, stale ho dojcim ako predtym. Problem je, ze je na svoj vek dost velky, v 6 mesiacoch mal 70 cm a 11 kg, teraz ma asi 12 kg. Dojcim ho podla potreby asi 6-7x za den a 2-4x v noci. Lekarka nam poradila dodrziavat 2-3 hodinove odstupy medzi dojceniami a radsej mu dat cumel. Par tyzdnov, ako 2-3 mesacny ho aj mal, no potom ho zacal odmietat, az s cumlom uplne prestal. Ja som mala zo zaciatku s dojcenim problemy, bolestive bradavky a aj zapal prsnika. Neskor sa to zlepsilo, no teraz ma uz drobec 4 zubky a dojcenie je znova trocha boloestive. Inak je to zdravy chlapec, len by ma zaujimalo, ci moze byt aj z materskeho mlieka nadmerne tucny. Ked sa narodil mal 3,82 kg a 50 cm, a co je zvlastne, kym sme boli v porodnici schudol takmer na 3,3 kg az hrozilo, ze tam zostame dlhsie a budeme dokrmovat. Dakujem pekne za odpoved.

Milá Ivana,

naše dve predchádzajúce odpovede pokrývajú vašu otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=54

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=461

Cumlík ani dodržiavanie akýchkoľvek odstupov medzi dojčeniami nie je vhodné tak, ako je vysvetlené v predchádzajúcich odpovediach.

Samotný fakt, že synček má 4 zúbky, by nemal byť príčinou bolestivosti pri dojčení. Prečítajte si túto našu odpoveď, a ak treba, bolestivosť riešte s poradkyňou pri dojcení:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=180
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Moze byt dojcene dieta prekrmene?