Kedy zacat s prikrmami?

Linda    26.11.2012, 19:22

Pekny den prajem, mam skoro 5mesacneho synceka, vylucne dojceneho, vyborne prospievajuceho. Od detskej doktorky som dostala info, ze mam zacat s prikrmami od ukonceneho 5.mesiaca. Vraj dojcene deti u ktorych sa zacina s prikramami o ukonceneho 6. mesiaca trpia na potravinove alergie a predovsetkym na anemie. Prosim o radu. Dakujem pekne.

Milá Linda,

pre začatie príkrmov je rozhodujúca pripravenosť dieťatka a tiež to, ako vyzerá dojčenie. Práve dojčenie má pre potenciálne alergie rozhodujúci vplyv. Faktorom nie je ani tak čas, v ktorom sa príkrmy začnú podávať ako skôr to, či je bábätko v čase zavádzania príkrmov dojčené alebo nie. A to váš synček je. Takže preto sa orientujte podľa jeho pripravenosti s tým, že sa nemáte kam ponáhľať a vek približne okolo 6 mesiaca spojený s prejavmi záujmu o jedlo je vhodný na zavádzanie príkrmov a týchto ďalších zásad, ktoré sú uvedené v našich predchádzajúcich odpovediach:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=717

Na podobnú tému si môžete prečítať našu predchádzajúcu odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=575

O príkrmoch si viac môžete prečítať tu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=111

Nezačínajte kŕmiť synčeka podľa kalendára, ak v piatich mesiacoh prospieva a ešte nejaví známky záujmu o jedlo, máte ešte čas. Približne 6 mesiacov výlučného dojčenia je to, čo odporúčajú všetky svetového autority.

Detailnejšie vysvetlenie toho, na čo sa pýtate nájdete tu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kedy zacat s prikrmami?