Ak si v ČR zavoláte laktačnú poradkyňu MAMILY, preplatí to poisťovňa

02.01.2020

Zdieľať na Facebook

Od konca roku 2019 začala Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky preplácať laktačné poradenstvo poskytované certifikovanými laktačnými poradkyňami MAMILY v Českej republike. Všetky potrebné informácie o tejto možnosti je možné nájsť na stránke VZP ČR, kde je link na stránku MAMILY v češtine: www.kojim.cz. Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky aj naďalej prepláca laktačné poradenstvo poskytované certifikovanými laktačnými poradkyňami MAMILY v Českej republike. Medzičasom sa k nej pridali štyri ďalšie české zdravotné poisťovne: Vojenská zdravotní pojišťovna, Oborová zdravotní pojišťovna, Zaměstnanecká pojišťovna Škoda a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra.

 

Príspevok od VZP ČR je možné čerpať do výšky 3000 Kč, a to až do 12 mesiacov po pôrode. Poisťovňa preplatí laktačné poradenstvo, ak jej matka predloží doklad o zaplatení poradenstva, ktorý jej vydá laktačná poradkyňa. Udeje sa tak na základe predloženia rodného listu bábätka. 
Zoznam poradkýň MAMILY v ČR nájdete v dolnej časti nášho zoznamu laktačných poradkýň: https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Ďalšie články

Zobraziť všetky články »

Mamila.sk > Úvod > Ak si v ČR zavoláte laktačnú poradkyňu MAMILY, preplatí to poisťovňa