Kniha Praktický návod na dojčenie pomáha už 13 rokov

26.03.2024

Zdieľať na Facebook

V roku 2011 sme pre tehotné ženy vydali knihu Praktický návod na dojčenie v slovenčine, v roku 2018 sa dočkala českého a chorvátskeho prekladu. Kniha sa do dnešného dňa dočkala už šiestich vydaní a stala sa bestsellerom. Kniha prináša množstvo praktických informácií, aby začiatok dojčenia bol jednoduchší. Je výbornou pomôckou pre tehotné a pre ženy po pôrode. Oslávte s nami 13 rokov od prvého vydania súťažou.

 

Kniha Praktický návod na dojčenie vznikla pre pomoc ženám s dojčením hneď od narodenia bábätka

Správny začiatok dokáže zásadným spôsobom ovplyvniť úspešnosť a dĺžku trvania dojčenia. Preto sme pre tehotné ženy spísali praktické návody a tipy ako dojčenie podporiť hneď po pôrode, ako sa vyhnúť mnohým problémom pri dojčení a ako ich riešiť, ak už nastanú. Knihu Praktický návod na dojčenie sme v slovenčine vydali v roku 2011. Kniha priniesla množstvo praktických informácií pomáhajúcich, aby začiatok dojčenia bol jednoduchší.

Kniha Praktický návod na dojčenie zožala obrovský úspech, dostávali sme množstvo vyjadrení od žien, ako napríklad túto reakciu:
„Dnes som si knižky vyzdvihla. A s nadšením som si jednu prelistovala! Budem ju všade odporúčať! Nespomínam si na žiadnu podobne prehľadnú a názornú publikáciu o dojčení. Fotky sú výborné, informácie skvelé. Veľmi ďakujem.“

Kvality publikácie ocenili aj vtedajší minister zdravotníctvapredsedníčka vlády ako aj riaditeľka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Kniha sa stala bestsellerom

Kniha sa dočkala už šiestich vydaní a stala sa bestsellerom. Postupne vznikala čoraz akútnejšia potreba priniesť túto knihu aj českým ženám a ich bábätkám, aby aj im mohla pomáhať s dojčením. Preto sme zorganizovali crowdfundingovú kampaň. Nečakali sme taký úspech! Knihu sme mohli vydať už po pár mesiacoch, 4. júna 2018. Ďakujeme za to, že ste prispeli a za to, že ste povzbudzovali svoje priateľky a známe k tomu, aby pomohli získať cieľovú sumu. Táto kampaň bola úspešná najmä vďaka takejto pomoci. Vďaka nej sa o tomto projekte dozvedeli matky, ktoré vedia, ako im samotným v minulosti táto kniha pomohla a ktoré chceli túto pomoc posunúť ďalej.

Vďaka vašej podpore a pomoci sa podarilo vyzbierať finančné prostriedky pre vydanie českej verzie knihy Praktický návod na dojčenie a dokonca prostriedky pre odkúpenie výtlačkov, ktoré sme zaslali do každej českej pôrodnice. V roku 2020 sme dokonca knihu v českej verzii vydali znova.

Kniha pomáha aj v pôrodniciach a zdravotníckych zariadeniach

Keď vyšlo prvé slovenské vydanie knižky Praktický návod na dojčenie, venovali sme slovenským nemocniciam viac ako 1500 ks kníh, aby ich mohli požičiavať ženám po pôrode na novorodeneckých oddeleniach.

V roku 2019 sme získali grant, aby sme doplnili ďalších 118 výtlačkov kníh do slovenských nemocníc.

V roku 2018 sme po vydaní knihy v českej jazykovej verzii urobili to isté pre všetky české nemocnice.

A aj vďaka vašej podpore sme mohli v roku 2018 zdarma poštou zaslať takmer 100 kníh slovenským detským lekárom a lekárkam a takmer 40 kníh pediatrom v Čechách.

V roku 2022 sme venovali 39 českým nemocniciam viac ako 750 kníh Praktický návod na dojčenie a z vlastných zdrojov sme darovali 2000 kníh nemocnici v Havířove (ČR).

Pomôžte nám darovať ďalšie knihy, ktoré potrebujú v havířovskej nemocnici, ale aj v iných nemocniciach. Svoje príspevky môžete zasielať na: https://mamila.darujme.sk/447/ alebo na slovenský účet: SK4683300000002800344839 a z Českej republiky na účet: 2200344827/2010 (FIO banka)

Ukážky z knihy


Ďalšie články

Zobraziť všetky články »

Mamila.sk > Úvod > Kniha Praktický návod na dojčenie pomáha už 13 rokov