Ako zvysit rychlost tvorby materskeho mlieka

Ewisam    26.10.2011, 07:01

Dobry den, Moj syncek ma dva mesiace, Je plne dojceny. Papa kazdu hodinku...problemom je ze, pri krmeni spapa mliecko z jedneho prinika, nasledne z druheho a pri tretom krmeni nema co papat, kedze sa mi nestiha vytvorit dostatok mlieka. Nasledne je nervozny, hladny a nespi. Snazim sa vela pit, cajiky pre mamicky a podobne... A kedze by som rada dojcila nadalej, poprosim o radu co robit, dakujem :-)

Milá Ewisam,

Z toho, čo píšete, by vo vašom prípade pomohla úprava dojčenia. Skúste podniknúť všetky kroky, ktoré sú popísané v tomto materiály o zvýšení tvorby mlieka.
Odporúčame vám, aby ste vyhľadali osobnú pomoc poradkyne pri dojčení, ktorá zhodnotí pitie bábätka a pomôže vám tak, aby vaše bábätko začalo získavať viac mlieka z prsníka. V mnohých prípadoch stačí urobiť potrebné úpravy v polohe, prisatí a použiť stláčanie prsníka a situácia sa zlepší. Niekedy treba podniknúť aj ďalšie kroky, ktoré sú popisované v zmieňovanom materiály - ako napríklad užívanie byliniek v kapsuliach.
Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.
A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka:
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Pozrite si tiež odpovede na podobné otázky:
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=131

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=134

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=116


http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=117



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako zvysit rychlost tvorby materskeho mlieka